Састојци:
Све мере су у шољама од 2,5 дл
-кесица сувог квасца(2 и по кашичице квасца)
-1/3 шоље топлог млека
-1 кашичица шећера
-прстохват соли
-2 шоље брашна
-3 јаја на собној температури
-1/4 шоље путера на собној температури(60 грама) или уља
-1/4 шоља млека
-1 кашика есенције од ваниле
-1/2 шоље крупног шећера
Припрема:
1.Умешати квасац, кашичицу шећера и топло млеко и оставити 15 минута, да се квасац активира.
Додати брашно и со и полако све машати варјачом.Додати јаја, једно по једно,путер(уље),млеко и ванилу и све сјединити.
Оставити тесто покривено на топлој собној температури, док се не удвостручи у величини( око 1 сат).
2.Тек тада умесити крупни шећер.Кашиком одвајати тесто за пресу(величина зависи од величине пресе за вафле) и пећи док не порумени.Крупни шећер ће се карамелизовати и даће додатни укус,а мало ће га остати и да ,,крцка".
3.У затвореној посуди могу да стоје и по недељу дан и одлични су кад се мало подгреју у рерни или тостеру.
Све мере су у шољама од 2,5 дл
-кесица сувог квасца(2 и по кашичице квасца)
-1/3 шоље топлог млека
-1 кашичица шећера
-прстохват соли
-2 шоље брашна
-3 јаја на собној температури
-1/4 шоље путера на собној температури(60 грама) или уља
-1/4 шоља млека
-1 кашика есенције од ваниле
-1/2 шоље крупног шећера
Припрема:
1.Умешати квасац, кашичицу шећера и топло млеко и оставити 15 минута, да се квасац активира.
Додати брашно и со и полако све машати варјачом.Додати јаја, једно по једно,путер(уље),млеко и ванилу и све сјединити.
Оставити тесто покривено на топлој собној температури, док се не удвостручи у величини( око 1 сат).
2.Тек тада умесити крупни шећер.Кашиком одвајати тесто за пресу(величина зависи од величине пресе за вафле) и пећи док не порумени.Крупни шећер ће се карамелизовати и даће додатни укус,а мало ће га остати и да ,,крцка".
3.У затвореној посуди могу да стоје и по недељу дан и одлични су кад се мало подгреју у рерни или тостеру.
Јана Стевановић
Нема коментара:
Постави коментар