петак, 25. јануар 2019.

Пица

Састојци за тесто:
-1 kg брашна
-1 коцка квасца
-1 кафена кашичица жутог шећера
-3 кашике маслиновог уља
.10 g соли

Припрема теста:
1.Помешати брашно и со у великој посуди.
2.У 2 деци млаке воде размутити квасац, шећер и уље.Сачекати 10 минута да квасац нарасте.
3.Брашно у посуди издубити у средини и насути нарастао квасац и мешати.
4.У току мешања додати још 2 шоље млаке воде.Тесто мора да буде мекано.
5.Сачекамо 2 сата да тесто нарасте.Премесимо тесто и поделимо га на 5 делова.Сваки део увијемо у најлон кесу и ставимо у фрижидер да одсоји.
6.Пре печења извадити тесто 1 сата раније из фрижидера,развући га у жељеној величини и ставити састојке по жељи, пећи у загрејаној рерни.

Ања Пулковски 
 
 

Нема коментара:

Постави коментар

Уметничко клизање

Уметничко клизање је зимски спорт у којима инвидуалци, парови, или групе људи изводе скокове , пируете , и остале потезе на ле...