Састојци:
-2 комада белог меса
-1 паковање Кинеске мешавине
-4 кашике соја соса
-1 чајне шоља риже
-5 кашика брашна
-зачина по жељи
Припрема:
1.У слану, кипућу воду ставити рижу да се кува.Пазите да се зрна не прекувају и постану лепљива.
2.Бело месо исећи на коцкице величине залогаја, око 1,5-2 cm.Ставите у мању посуду, прелите са соја сосом, мало посолите или додајте вегете.Уз овакву пилетину се добро слаже мало млевеног кима, ђумбир.Наравно, не претерујте са зачинима, јер је суштина кинеске кухиње једноставност укуса.Измешајте месо да се соја сос и зачини равномерно распореде по месу.Затим комадиће уваљајте у брашно, тако да буду обложени са свих страна.
3.У тефлонском тигању загрејте уље, 5-6 кашика.Нагло пропржите пилетину, не дуже од три минута.Мешајте током пржења, да би се пилетина равномерно испржила.Додајте Кинеску мешавину поврћа, измешајте и поклопите.Кувајте7-8 минута.Повремено промешајте.На крају додајте једну кашике соја соса, досолите по укусу.
-2 комада белог меса
-1 паковање Кинеске мешавине
-4 кашике соја соса
-1 чајне шоља риже
-5 кашика брашна
-зачина по жељи
Припрема:
1.У слану, кипућу воду ставити рижу да се кува.Пазите да се зрна не прекувају и постану лепљива.
2.Бело месо исећи на коцкице величине залогаја, око 1,5-2 cm.Ставите у мању посуду, прелите са соја сосом, мало посолите или додајте вегете.Уз овакву пилетину се добро слаже мало млевеног кима, ђумбир.Наравно, не претерујте са зачинима, јер је суштина кинеске кухиње једноставност укуса.Измешајте месо да се соја сос и зачини равномерно распореде по месу.Затим комадиће уваљајте у брашно, тако да буду обложени са свих страна.
3.У тефлонском тигању загрејте уље, 5-6 кашика.Нагло пропржите пилетину, не дуже од три минута.Мешајте током пржења, да би се пилетина равномерно испржила.Додајте Кинеску мешавину поврћа, измешајте и поклопите.Кувајте7-8 минута.Повремено промешајте.На крају додајте једну кашике соја соса, досолите по укусу.
Јана Бугарски
Нема коментара:
Постави коментар